Soba (Japanse boekweitspaghetti) TerraSana
Verpakking 200 gram
Soba is ontzettend lekker en glutenvrij. Het woord soba betekend in het Japans boekweit. Deze soba is 100% gemaakt van boekweit en dus 100% glutenvrij. Het is een behoorlijke kunst om de boekweitnoedels elastisch te maken. Door jaren van vakmanschap is dat voor deze Japanse noedelproducent dat echter geen probleem.
De Japanners eten soba vaak in combinatie met bouilion of misosoep. Dit wordt weer vaak gecombineerd met vis-, vlees- of groentegerechten.

Nutamo krijgt een 9.3/10 ( 2522 beoordelingen ) bij
Voedingswaarde per 100 gram
Energie (KJ) | 1500 |
---|---|
Energie (kcal) | 354 |
Totaal vet | 3,0 g |
Verzadigd vet | 0,3 g |
Koolhydraten | 66,1 g |
Waarvan suikers | 1,1 g |
Eiwitten | 12,8 g |
Zout | 0,0 g |
Vezels | 5,9 g |
Allergenen
Cacao | Nee |
---|---|
Eieren | Nee |
Glutamaat (E620 t/m E625) | Nee |
Glutenbevattende granen | Nee |
Kippenvlees | Nee |
Koriander | Nee |
Lupine | Nee |
Mais | Nee |
Melk | Nee |
Mosterd | Nee |
Noten | Nee |
Peulvruchten | Nee |
Pinda | Nee |
Rogge | Nee |
Rundvlees | Nee |
Schaaldieren | Nee |
Selderij | Nee |
Sesamzaad | Nee |
Soja | Nee |
Varkensvlees | Nee |
Vis | Nee |
Weekdieren | Nee |
Wortel | Nee |
Zwaveldioxide en sulfieten | Nee |
Overige gegevens
Biologisch | Biologische afkomst |
---|---|
Land van herkomst | Japan |
Ingrediënten | boekweitmeel* * = van biologische landbouw |
Gebruik
Zorg eerst voor gekookt water en voeg vervolgens de soba er aan toe en laat deze vervolgens 5-6 minuten koken. Daarna kan de soba afgegoten worden in een vergiet en de noedels afgespoeld worden met koud water.
Overige eigenschappen
De Soba van TerraSana is naast biologisch ook: proefdiervrij, vegetarisch, veganistisch, gistvrij, zonder toegevoegde zouten en zonder toegevoegde suiker.