Zoetstoffen

Zoetstoffen maken gerechten zoeter. Bij Nutamo bieden we allerlei alternatieven voor kristalsuiker. Zoals stevia, kokosbloesemsuiker, palmsuiker en verschillende siropen. Een voordeel van sommige zoetstoffen is dat ze maar weinig calorieën bevatten, maar toch een zoete smaak hebben. Met deze zoetstoffen krijg je dus niet onnodig veel dikmakende suikers binnen.

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Stevia: zoeter dan zoet
Stevia is een zoetstof die in Zuid-Amerika al eeuwenlang wordt gebruikt. Uniek is dat het 200 tot 300 keer zo zoet is als suiker – maar helemaal geen calorieën levert! Deze biologische zoetstof wordt uit het blad van de stevia plant gehaald en is heel geschikt voor mensen met diabetes. Stevia heeft namelijk geen effect op het bloedsuikergehalte.

Zoetstof met voedingswaarde
De natuurlijke zoetstof lucuma is erg geliefd in Peru. Het wordt gemaakt van de vruchten van de subtropische lucuma boom. Uniek is dat lucuma weinig suikers bevat en ook nog eens een hoge voedingswaarde heeft. Het bevat voedingsvezels, antioxidanten en B-vitamines. De smaak doet denken aan die van karamel, boter en ahornsiroop. Perfect dus voor het op smaak brengen van smoothies, shakes, toetjes en ijs.

Zoete siropen
Zoete smaakmakers zijn onze siropen en stropen. Zo hebben we kokossiroop, ahornsiroop, agavesiroop en dadelstroop. Allemaal hebben ze een unieke, zoete smaak en dat maakt ze perfect voor in yoghurt, kwark en havermoutpap. Ook smaken ze heerlijk bij ijs, pannenkoeken, poffertjes en wafels. En je zou het misschien niet denken, maar de zoetheid van siropen combineert ook heel goed met vleesmarinades en stoofpotjes!

Siroop of stroop?
Bij Nutamo verkopen we siropen én stropen. Het verschil tussen deze twee zit hem vooral in de schenkbaarheid. Siropen zijn qua vloeistof wat dunner dan stropen. Ze bestaan voor meer dan een derde uit suikers, terwijl stevige stropen vaak tot driekwart uit suikers bestaan. Dankzij dit hoge gehalte aan natuurlijke suikers, zijn ze lang houdbaar. Handig dus als je het niet vaak eet, maar tóch een flesje in huis wilt hebben.