Pasta & rijst

Met pasta en rijst maak je heel eenvoudig een lekkere maaltijd. Omdat je natuurlijk het liefst varieert, hebben we bij Nutamo allerlei bijzondere pasta- en rijstsoorten. Zoals pasta van groenten of wilde rijst. Zo zet je niet alleen een lekkere maaltijd op tafel – maar ook een hele gezonde!

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Schijf van Vijf
Pasta en rijst staan allebei in de Schijf van Vijf, mits ze volkoren zijn en dus veel vezels bevatten. Bij pasta gaat het dan om volkorenpasta en bij rijst om zilvervliesrijst. De vezels hierin geven je een verzadigd gevoel en zijn goed voor je darmen. Naast veel vezels, bevatten rijst en pasta veel koolhydraten, B-vitamines, eiwitten en mineralen.

Voedzame rijstsoorten
Bij Nutamo hebben we een rijstsoort die nog voedzamer is dan zilvervliesrijst: zwarte rijst. Vooral het eiwitgehalte is erg hoog. En daarnaast is deze rijstsoort vol en rijk van smaak. Nog een bijzondere rijstsoort is wilde rijst. Deze korrels zijn lang, smal en zwart. Ze hebben een nootachtige smaak en een stevige bite.

Pastasoorten
Ook hebben we gezonde pastasoorten. Zoals biologische mungbonenpasta en rode linzenpasta. Deze groenten in pastavorm zijn rijk aan eiwitten en bevatten veel vezels. En voor iedereen met een coeliakie is onze boekweit pasta van Orgran ideaal. Deze fusilli is gemaakt van steengemalen boekweit en rijstmeel en is helemaal vrij van gluten. Ideaal voor een glutenvrij dieet.

Gezonde maaltijden
Nutamo is al meer dan 25 jaar een familiebedrijf. Ons brede assortiment maakt het je gemakkelijk om eerlijke en gezonde maaltijden op tafel te zetten. Bestel alle producten eenvoudig online. Wij zorgen dat ze binnen 24 uur naar je op weg zijn. En naast alles voor een heerlijke maaltijd, hebben we ook gezonde lekkernijen. Zoals noten, gedroogd fruit, chocolade en superfoods.