Meel

Meel is de basis voor allerlei baksels: koekjes, taarten, muffins, cakes, pannenkoeken en brood. Omdat je vanwege de smaak of een speciaal dieet soms naar een ander soort meel op zoek bent, hebben we bij Nutamo veel verschillende meelsoorten.

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Elke meelsoort is uniek
Zo hebben we amandelmeel, boekweitmeel, glutenvrije meel, hazelnootmeel, kokosmeel, speltmeel en tapiocameel. Elke meelsoort heeft weer andere eigenschappen. De een maakt het deeg bijvoorbeeld smaakvoller of smeuïger, de ander bindt juist meer. Daarom is het verstandig om sommige soorten niet als basis te gebruiken voor een baksel, maar als gedeeltelijke vervanging.

Notenmeel: voor extra smaak
Voor amandelmeel en hazelnootmeel zijn de noten fijngemalen. Deze meelsoorten zijn rijk aan vezels. Het meel zorgt voor een extra smeuïg deeg en geeft extra smaak. Vervang in een recept bijvoorbeeld een derde deel voor notenmeel. Neem je deze deegsoorten als basis? Dan is het verstandig om een extra bind- en rijsmiddel te gebruiken.

Kokos- en tapiocameel
Naast meel van noten, hebben we ook meel van kokos en tapioca (casavewortel). De wortel en het kokosvruchtvlees zijn voor deze meelsoorten allebei eerst gedroogd en hierna fijngemalen. Tapioca is vrij smaakloos en is sterk bindend. Kokosmeel heeft juist wel smaak. Deze is lichtzoet en perfect voor in allerlei recepten. Gebruik wel iets meer eieren en vocht om een smeuïg eindresultaat te krijgen.

Glutenvrije meel
Veel van onze meelsoorten zijn glutenvrij en dus geschikt voor iedereen met een glutenintolerantie. Zo hebben we speciale glutenvrije meel voor een glutenvrije voeding. Maar ook meelsoorten als amandelmeel, hazelnootmeel, kokosmeel, tapiocameel en boekweitmeel bevatten van nature geen gluten. Op deze manier maken wij het je, of je nu een speciaal dieet volgt of niet, graag zo gemakkelijk mogelijk. Bij Nutamo zetten we ons iedere dag weer in om jou te voorzien van de beste ingrediënten en gezondste lekkernijen.