Bonen, linzen & erwten

Bonen, linzen en erwten zijn peulvruchten. Deze zijn enorm gezond en staan zelfs in de Schijf van Vijf. Het Voedingscentrum raadt aan om elke week één keer peulvruchten te eten. Op die dag kun je het vlees achterwege laten. Zo zorg je voor variatie in je eetpatroon. Supergezond dus, maar ook lekker! En daar houden we van bij Nutamo. Want met peulvruchten maak je de lekkerste soepen, stoofmaaltijden en curries.

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Supergezond – in de Schijf van Vijf
Bijzonder aan peulvruchten is dat ze het LDL-cholesterol verlagen. Op deze manier helpen ze je bloedvaten gezond te houden. Verder zijn bonen, linzen en erwten rijk aan B-vitamines, koolhydraten en mineralen als ijzer, calcium, molybdeen en fosfor. Ook bevatten ze heel veel eiwitten en vezels. Niet voor niets dus, dat ze in de Schijf van Vijf staan!

Gedroogde peulvruchten
Onze bonen, linzen en erwten zijn gedroogd. Je moet ze dus lang in water koken voordat ze gaar zijn. Om dit proces sneller te laten verlopen, kun je ze eerst weken. In het weekwater kook je ze vervolgens in ongeveer 40 tot 50 minuten gaar. Natuurlijk verschilt deze kooktijd per soort. Splitlinzen splitten open tijdens het koken – precies zoals de naam al zegt dus. Het koken kost je even wat tijd, maar hierna heb je wel een enorm voedzame maaltijd.

Culinair en gezond
Verwerk de peulvruchten in allerlei recepten. Ze zijn niet alleen heerlijk in soepen, stoofmaaltijden en curries, maar zijn ook een verrijking in wraps en salades. En van kikkererwten maak je eenvoudig een heerlijke hummus voor op een cracker of broodje. Hoe je ze ook verwerkt – met peulvruchten krijg je een voedzame hap binnen. En bij Nutamo hebben we nóg meer voedzame lekkernijen in het assortiment. Zoals noten, gedroogd fruit, superfoods en ontbijtgranen.