Kikkererwten GreenAge

Niet op voorraad
2 spaarpunten
  • Veilig betalen
  • Gratis verzending vanaf €35,00 (NL) en €45,00 (BE)
  • Neem gratis deel aan ons spaarprogramma

Omschrijving

Kikkererwten | Sissererwten 

De kikkererwt kent zijn origine uit het Aziatische deel van Turkije zo'n 8000 jaar geleden. Later zijn de erwten ook verspreid en ook verder gaan groeien rond het Middellandse zeegebied en in India. Tot op de dag van vandaag worden deze kikkererwten nog volop gegeten. En dat is niet voor niks, want deze kikkererwten zijn niet alleen lekker en biologisch, maar ook voedzaam.

Kikkererwten worden gebruikt als basis voor de houmous en falafel, maar kunnen ook zeker gebruikt worden bij het maken van je eigen tapenade. Lekker met zongedroogde tomaatjes, olijfolie, een beetje knoflook en kruiden. Of wat dacht je van een stevige kikkererwten curry! Ook lekker! Oftewel, met kikkererwten zijn lekker, voedzaam en veelzijdig.

Voedingswaarde per 100 gram

Energie (KJ) 1581
Energie (kcal) 6,0
Totaal vet 6,0 g
Verzadigd vet 0,6 g
Koolhydraten 50,7 g
Waarvan suikers 10,7 g
Eiwitten 20,5 g
Zout 0,06g

Allergenen

Cacao Nee
Eieren Nee
Glutamaat (E620 t/m E625) Nee
Glutenbevattende granen Nee
Kippenvlees Nee
Koriander Nee
Lupine Nee
Mais Nee
Melk Nee
Mosterd Nee
Noten Ja
Peulvruchten Nee
Pinda Ja
Rogge Nee
Rundvlees Nee
Schaaldieren Nee
Selderij Nee
Sesamzaad Nee
Soja Nee
Varkensvlees Nee
Vis Nee
Weekdieren Nee
Wortel Nee
Zwaveldioxide en sulfieten Nee

Overige gegevens

Biologisch Biologische afkomst
Land van herkomst Turkije
Ingrediënten Sojabonen* * Van gecontroleerde biologische landbouw

Over dit product

Gebruik

Om de kikkererwten te gebruiken kan je ze het beste een nacht van de voren laten weken in een pan met ruim water. De volgende dag kunnen ze gekookt worden. Ze hebben ongeveer 60 - 120 minuten nodig. Per persoon gebruik je ongeveer 80 - 100 gram kikkererwten. 

Klantbeoordelingen

Laat een beoordeling achter
En ontvang 4 spaarpunten
Uw waardering:
Bezig met laden...

U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.