Kikkererwten GreenAge
Zak 500 gram
Kikkererwten | Sissererwten
De kikkererwt kent zijn origine uit het Aziatische deel van Turkije zo'n 8000 jaar geleden. Later zijn de erwten ook verspreid en ook verder gaan groeien rond het Middellandse zeegebied en in India. Tot op de dag van vandaag worden deze kikkererwten nog volop gegeten. En dat is niet voor niks, want deze kikkererwten zijn niet alleen lekker en biologisch, maar ook voedzaam.
Kikkererwten worden gebruikt als basis voor de houmous en falafel, maar kunnen ook zeker gebruikt worden bij het maken van je eigen tapenade. Lekker met zongedroogde tomaatjes, olijfolie, een beetje knoflook en kruiden. Of wat dacht je van een stevige kikkererwten curry! Ook lekker! Oftewel, met kikkererwten zijn lekker, voedzaam en veelzijdig.

Nutamo krijgt een 9.3/10 ( 2527 beoordelingen ) bij
Voedingswaarde per 100 gram
Energie (KJ) | 1418 |
---|---|
Energie (kcal) | 337 |
Totaal vet | 5,9 g |
Waarvan verzadigde vetzuren | 1,2 g |
Koolhydraten | 44,3 g |
Waarvan suikers | 2,4 g |
Eiwitten | 19,0 g |
Zout | 0,15 g |
Allergenen
Cacao | Nee |
---|---|
Eieren | Nee |
Glutamaat (E620 t/m E625) | Nee |
Glutenbevattende granen | Nee |
Kippenvlees | Nee |
Koriander | Nee |
Lupine | Nee |
Mais | Nee |
Melk | Nee |
Mosterd | Nee |
Noten | Ja |
Peulvruchten | Nee |
Pinda | Ja |
Rogge | Nee |
Rundvlees | Nee |
Schaaldieren | Nee |
Selderij | Nee |
Sesamzaad | Nee |
Soja | Nee |
Varkensvlees | Nee |
Vis | Nee |
Weekdieren | Nee |
Wortel | Nee |
Zwaveldioxide en sulfieten | Nee |
Overige gegevens
Biologisch | Biologische afkomst |
---|---|
Land van herkomst | Turkije |
Ingrediënten | Sojabonen* * Van gecontroleerde biologische landbouw |
Gebruik
Om de kikkererwten te gebruiken kan je ze het beste een nacht van de voren laten weken in een pan met ruim water. De volgende dag kunnen ze gekookt worden. Ze hebben ongeveer 60 - 120 minuten nodig. Per persoon gebruik je ongeveer 80 - 100 gram kikkererwten.