Hiziki TerraSana

Zakje 100 gram

geen

Hiziki is een zwarte zeewier dat 1 tot 2 meter op de rotsachtige bodems groeit in de zee. Hiziki zorgt voor een iets stevige bite aan je gerecht. De hiziki wordt met de hand geplukt en vervolgens gedroogd in de zon. 

Hiziki is lekker voor als bijgerecht of door een salade. Je kan er nog wat shoyu en mirin er aan toegevoegen. 

Inhoud: 100 gram

€ 9,72
Hoe werken de spaarpunten? klik hier voor uitleg.
Op verlanglijst
Dit is onze belofte

De lekkerste producten, dagelijks op bestelling bereid en binnen 24u verzonden!

Na jarenlang proeven kunnen wij met trots zeggen de lekkerste A+ kwaliteit producten uit binnen- & buitenland te verkopen. Maak nu kennis met onze ambachtelijke lekkernijen, van de beste wijnen, dagvers gebrande noten, gezonde ontbijtproducten tot alles voor bij de borrel! Op werkdagen voor 15.00 uur besteld = overmorgen in huis. Probeer Nutamo, een wereld vol smaakbeleving en je proeft het verschil, dat is onze belofte!

Gegarandeerde topkwaliteit en vrij van schadelijke stoffen

Matthijs BoenderNutamo

Bij Nutamo staan we voor de beste service met een persoonlijke touch! Vragen over een bestelling, geen probleem, onze experts helpen je graag!

Nutamo krijgt een 9.3/10 ( 2205 beoordelingen ) bij

Meer informatie

Voedingswaarde per 100 gram

Energie (KJ) 863
Energie (kcal) 209
Totaal vet 2,1 g
Verzadigd vet 0,7 g
Koolhydraten 17,4 g
Waarvan suikers 1,2 g
Eiwitten 47,2 g
Zout 6,6 g
Vezels 47,2 g
Jodium 36,5 mg

Allergenen

Cacao Nee
Eieren Nee
Glutamaat (E620 t/m E625) Nee
Glutenbevattende granen Nee
Kippenvlees Nee
Koriander Nee
Lupine Nee
Mais Nee
Melk Nee
Mosterd Nee
Noten Nee
Peulvruchten Nee
Pinda Nee
Rogge Nee
Rundvlees Nee
Schaaldieren Ja
Selderij Nee
Sesamzaad Nee
Soja Nee
Varkensvlees Nee
Vis Ja
Weekdieren Ja
Wortel Nee
Zwaveldioxide en sulfieten Nee

Overige gegevens

Biologisch Geen biologische afkomst
Land van herkomst Japan
Ingrediënten

Hiziki zeewier* = van biologische landbouw

Details

Gebruik

Hiziki kan goedgebruikt worden voor in een bijgerecht, maar ook zeker door de salade. Het zorgt voor een iets stevige bite. Spoel de hiziki een aantal keer goed af en laat ht vervolgens ongeveer 10 minuten weken. Vervolgens kan het uitgelekt worden en het week water weggedaan worden. De hiziki kan licht aangebakken worden met olie en daarnaast kunnen er nog eventueel wat groenten aan toegevoegd worden. Blus het uitendelijk af; laat het uitlekken; weekwater weggooien; eventuele andere grotenten toevoegen en koken in circa 15 minuten. Tot slot kan je alles lekker op smaak brengen met gember, knoflook, shoyo en mirin.  

Gebruik advies 

Hiziki is rijk aan jodium. Bij overmatig gebruik kan dit leiden tot een storing van de schildklier. 

De Europese voedels veiligheids organisatie (EFSA) beveelt voor volwassen een hoeveelheid van 0,6 mg jodium per dag aan. Dit houdt in een maximale hoeveel van 1 gram hiziki per dag. Het wordt aanbevolen om 2 - 3 keer per week zeezier te eten. 

Overige eigenschappen

De Hiziki van TerraSana is: proefdiervrij, vegetarisch, veganistisch, gistvrij, kosher, zonder toegevoegde zouten en zonder toegevoegde suiker.

Reviews

Jouw waardering

Uw waardering