Culombu Tribbiera Rouge

1 fles (0,75 L)
Vandaag besteld, overmorgen in huis
14 spaarpunten
  • Veilig betalen
  • Gratis verzending vanaf €35,00 (NL) en €45,00 (BE)
  • Neem gratis deel aan ons spaarprogramma
Smaakprofiel Fruitig, Sappig, Delicaat
Lekker bij BBQ, Gegrild vlees, Kalfsvlees, Lamsvlees, Vegetarisch, Vis
Herkomst Frankrijk - Corsica
Druivenras Nielluccio, Sciaccarellu, Syrah

Omschrijving

Culombu Tribbiera Rouge - Corsica - Frankrijk

Deze Culombu is gemaakt van 60% Niellucciu, 35% Sciaccarellu, 5% Syrah druiven. De wijn is diep granaatrood van kleur. De geur is zeer expressief met tonen van bosbessen en rmunt. Een lichte en frisse rode wijn die iets gekoeld gedronken moet worden.

De lekkerste eettips in combinatie met de Culombu Tribbiera Rosé

Heerlijke wijn bij lichte zomerse gerechten met kalfsvlees en lam. Geniet ervan tijdens de BBQ met gegrilde groenten of "vlezige" visgerechten zoals tonijn. Serveer de wijn lichtgekoeld op zo'n 16-18 graden.

Specificaties

Wijnhuis Clos Culombu
Land Frankrijk
Wijnstreek Corsica
Appellatie AOP Corse
Bottelaar CLOS CULOMBU - 20260 LUMIO, FRANCE
Wijnsoort Rode wijnen
Druivenras Nielluccio, Sciaccarellu, Syrah
Fles inhoud 0,75 L
Allergenen Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage 12,5%
Serveertempratuur 16 - 18 °C
Kleur Diep granaatrood
Geur Expressive aroma's van bosbessen, munt
Smaak Delicaat, fruitig, sappig
Minimumleeftijd Geen 18, geen alcohol
LET OP Alcoholconsumptie schaadt de zwangerschap

Over dit product

Wijnhuis omschrijving - Clos Culombu

Voor Clos Culombu begon het allemaal in 1973: de grond, de wijnstokken, de druiven en tenslotte de wijn zelf. In harmonie met de bodemsoorten wordt de hele wijngaard gecultiveerd door biologische landbouw en zijn ze bij Clos Culombu nu begonnen met de omschakeling naar biodynamische wijnbouw. Dit alles onder leiding van de Suzzoni familie, vader Etienne en zijn zoon Paul-Antoine. De wijngaarden liggen ‘entre mer et montagne’ tussen zee en bergen. Wijnstokken, olijfbomen, eikenboomgaarden en weilanden creëren een lappendeken van landbouwgrond van bijna 140 hectare. Het terroir, typisch voor AOC Corse-Calvi, is gesticht op één van de oudste granieten platforms in Corsica (350 miljoen jaar oud). In de uitlopers van de bergen vind je extreem zanderige bodems en in de vlakten steeds meer leemachtige, soms zelfs kleiachtige bodems. Oude alluviale bodems van klei en leem zijn aangespoeld uit Montegrossu, de 1937 meter hoge berg die uittorent boven de baai van Calvi.

Herkomst van de wijn

De druiven voor deze wijn komen van Corsica, specifiek de gemeenten Lumiu en Montegrosso. De wijngaarden liggen tussen de bergen en de zee. Het landgoed bestaat uit wijnstokken, olijfbomen, eikenboomgaarden en weiland. De bodems bestaan uit kristallijn metamorf gesteente met een hoog silicagehalte en zijn rijk aan kalium, magnesium en mangaan. Dit terroir, typisch voor AOC Corse-Calvi, is gesticht op een van de oudste granieten platforms in Corsica (350 miljoen jaar oud).

Vinificatie - Culombu Tribbiera Rosé

Moderne vinificatie. De druiven ondergaan na de oogst koude maceratie (3 dagen) en fermentatie gedurende 15-20 dagen. De wijn rijpt gedurende 6 maanden in betonnen tanks.

Klantbeoordelingen

Laat een beoordeling achter
En ontvang 4 spaarpunten
Uw waardering:
Bezig met laden...

U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.