Wijnhuis omschrijving - Clos Culombu
Voor Clos Culombu begon het allemaal in 1973: de grond, de wijnstokken, de druiven en tenslotte de wijn zelf. In harmonie met de bodemsoorten wordt de hele wijngaard gecultiveerd door biologische landbouw en zijn ze bij Clos Culombu nu begonnen met de omschakeling naar biodynamische wijnbouw. Dit alles onder leiding van de Suzzoni familie, vader Etienne en zijn zoon Paul-Antoine. De wijngaarden liggen ‘entre mer et montagne’ tussen zee en bergen. Wijnstokken, olijfbomen, eikenboomgaarden en weilanden creëren een lappendeken van landbouwgrond van bijna 140 hectare. Het terroir, typisch voor AOC Corse-Calvi, is gesticht op één van de oudste granieten platforms in Corsica (350 miljoen jaar oud). In de uitlopers van de bergen
vind je extreem zanderige bodems en in de vlakten steeds meer leemachtige, soms zelfs kleiachtige bodems. Oude alluviale bodems van klei en leem zijn aangespoeld uit Montegrossu, de 1937 meter hoge berg die uittorent boven de baai van Calvi.
Herkomst van de wijn
De druiven voor deze wijn komen van Corsica, specifiek de gemeenten Lumiu en Montegrosso. De wijngaarden liggen tussen de bergen en de zee. Het landgoed bestaat uit wijnstokken, olijfbomen, eikenboomgaarden en weiland. De bodems bestaan uit kristallijn metamorf gesteente met een hoog silicagehalte en zijn rijk aan kalium, magnesium en mangaan. Dit terroir, typisch voor AOC Corse-Calvi, is gesticht op een van de oudste granieten platforms in Corsica (350 miljoen jaar oud).
Vinificatie - Culombu Tribbiera Rosé
Moderne vinificatie. De druiven ondergaan na de oogst koude maceratie (3 dagen) en fermentatie gedurende 15-20 dagen. De wijn rijpt gedurende 6 maanden in betonnen tanks.