Beoordeling 9,3 | Gratis verzending vanaf 49,99 euro

Culombu Tribbiera Blanc

1 fles (0,75 L)
Vandaag besteld, overmorgen in huis
14 spaarpunten
  • Veilig betalen
  • Gratis verzending vanaf €49,99
  • Neem gratis deel aan ons spaarprogramma
Smaakprofiel Fris, Fruitig, Bloemig
Lekker bij Asperges, Salades, Vis
Herkomst Frankrijk - Corsica
Druivenras Vermentinu

Omschrijving

Culombu Tribbiera Blanc - Corsica - Frankrijk

Deze Culombu is gemaakt van de Vermentinu druiven. De wijn is bleekgeel van kleur met hints van citroen. De geur is fris met ondertonen van verbena en perzik. Verfrissende smaak met een goede zuurgraad.

De lekkerste eettips in combinatie met de Culombu Tribbiera Blanc

Een heerlijke wijn bij asperges, vis en (maaltijd)salades. Serveer de wijn gekoeld op 10-12°C.

Specificaties

Wijnhuis Clos Culombu
Land Frankrijk
Wijnstreek Corsica
Appellatie AOP Corse
Bottelaar CLOS CULOMBU - 20260 LUMIO, FRANCE
Wijnsoort Witte wijnen
Druivenras Vermentinu
Fles inhoud 0,75 L
Allergenen Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage 12,5%
Serveertempratuur 10 - 12 °C
Kleur Bleekgeel
Geur Aroma's van citroen, verbena, perzik
Smaak Bloemig, fris, fruitig
Minimumleeftijd Geen 18, geen alcohol
LET OP Alcoholconsumptie schaadt de zwangerschap

Over dit product

Wijnhuis omschrijving - Clos Culombu

Paul Suzzoni, heeft gestudeerd aan landbouwschool in Borgo, in het noorden van Corsica. Met steun van zijn vader Antoine kon hij enkele wijnpercelen kopen en zijn droom werd hiermee werkelijkheid. Paul en zijn vader plantten hun eerste Niellucciu-wijnstokken in 1973 in de gemeenten Lumiu en Montegrosso, en maakten ze hun eerste cuvées drie jaar later. In 1986 nam Etienne Suzzoni het domein over van zijn vader Paul na het afronden van zijn studie diergeneeskunde in Parijs. Gepassioneerd door het terroir en zich bewust van het potentieel van Calvi-wijnen, investeerde hij in het domein met als doel het totale wijngaardareaal uit te breiden. Tegenwoordig heeft het domein meer dan 64 hectare wijngaarden, 12 hectare olijfbomen en een kudde van 40 runderen.

Herkomst van de wijn

Het Franse eiland Corsica zal voor velen niet bekend staan als wijngebied. Toch wordt er al sinds de oudheid wijn gemaakt en vonden de meeste Corsicanen in de 19e eeuw werk in de wijnbouw. De phylloxera-plaag in 1874 betekende verwoesting van het grootste gedeelte wijngaarden waardoor veel wijnbouwers emigreerden of overstapten op het verbouwen van andere gewassen. Na een daling in de populariteit van Corsicaanse wijn, kwam er begin jaren zeventig verbetering. Inmiddels heeft het eiland zo’n 30 eigen druivenrassen waarvan de bekendste Niellucciu, Sciacarella en Vermentinu zijn. En er wordt uiteraard gebruik gemaakt van de ‘vasteland-toppers’ als Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon en Pinot Noir. Je vindt de wijnbouw vooral in de kustgebieden, in totaal zo’n 7000 hectare.

Vinificatie - Culombu Tribbiera Blanc

Moderne vinificatie. Na de oogst worden de druiven direct geperst gevolgd door koude fermentatie (12 tot 16 °C). De wijn rijpt op fijne droesem gedurende 5 maanden in roestvrijstalen tanks.

Klantbeoordelingen

Laat een beoordeling achter
En ontvang 4 spaarpunten
Uw waardering:
Bezig met laden...

U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA - het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.