Cacaobonen

Cacaobonen smaken en ruiken naar volle cacao. Pel ze en gebruik het binnenste in allerlei gerechten. Lekker, maar ook gezond! Want rauwe bonen zijn rijk aan veel voedingsstoffen. Ze zijn zelfs een superfood. Bij Nutamo hebben we cacaobonen van pure kwaliteit. Deze zijn biologisch, ongebrand en dus rauw.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Zaadje van de cacaoboom
Cacaobonen zijn zaden van de cacaoboom. Deze bomen groeien in tropische gebieden waar het warm en regenachtig is. Aan de stam van de boom groeien cacaovruchten. Deze hebben de vorm en grootte van een rugbybal. In zo’n vrucht zitten wel twintig tot vijftig zaden: de cacaobonen. Je kunt ze niet direct eten. Want na de oogst worden ze eerst gefermenteerd en gedroogd. In tegenstelling tot ‘normale’ cacaobonen, worden rauwe cacaobonen niet gebrand en dus niet verhit. Hierdoor blijven alle voedingsstoffen bewaard!

Cacaobonen pellen
Cacaobonen hebben een schil. Deze is niet bedoeld om te eten. Maar de binnenkant wel! Je opent een boon gemakkelijk door erin te knijpen. Hierna kun je hem pellen. Ook kun je de schil openmaken door de punt van een mesje in de schil te zetten. Binnenin de boon vind je de kern: de cacaonib. Cacao nibs hebben een pure cacaosmaak. Ze zijn enorm gezond. Zo bevatten ze vezels, vitamines, mineralen en essentiële vetzuren.

Zo eet je ze
Het binnenste van de cacaoboon, de cacao nib, heeft een pure cacaosmaak. Deze is een tikkeltje bitter. Je kunt de nibs puur eten, maar lekkerder is het om ze te combineren met iets anders. Bijvoorbeeld met noten, gedroogd fruit of gojibessen. Gebruik de bonen als topping op toetjes of baksels. Of doe ze door je gezonde shake of smoothie. Hoe jij ze ook verwerkt, je geniet van lekker én gezond. En naast cacaobonen, hebben we bij Nutamo nog meer gezonde rauwe cacaoproducten. Zoals rauwe cacaopoeder, cacao nibs en cacaoboter.