Gevulde peren uit de oven

Gevulde peren uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen:
2 conference peren
5 el acacia honing (merk: de Traay)
2 tl kaneel
2 tl vanille extract
80 gram noten natuurmelange

Bereiding: 

  1. Halveer de peren en snijd de kontjes eraf zodat de peren goed blijven liggen. Hol het midden van de peer eruit.
  2. Leg een stukje bakpapier op je bakplaat. Plaats hierop de peren op en strooi daar wat kaneel overheen. Meng in een schaaltje wat acacia honing met de vanille extract. Drizzle de helft van het mengsel over de peren heen.
  3. Hak de noten natuurmelange fijn. Vul de holtes met de gehakte noten. Drizzle er nog een klein beetje van het honingmengsel overheen en top het af met een snufje kaneel.
  4. Plaats de peren voor 25 minuten in de oven op 190 graden.
  5. Serveer de peren nu ze lekker warm zijn. Enjoy!

 

Tip: Wil je er een feestelijk dessert van maken? Voeg dan op het einde nog een bolletje vanille-ijs aan toe…mmm!

Delen: