Chocolade-havermoutpap

Chocolade-havermoutpap

Ingrediënten voor 12 porties chocolade-havermoutpap:
(dit droge papmengsel kun je zeker 2 weken bewaren, dus is het makkelijk om meteen een voorraad te maken. Dan kan je ’s ochtends 5 minuten langer blijven liggen :) )

200 gram blanke hazelnoten
200 gram medjoul dadels
400 gram havermout
2 tl vanille-extract
4 el raw cacao
1 sinaasappel

Voor elke portie toevoegen:
200 ml amandelmelk

Toppings:
banaan, cacaonibs, kokos

Bereiding:

  1. Rooster de hazelnoten tot ze goudbruin zijn en schep ze daarna over in de keukenmachine. Ontpit de dadels en voeg deze ook toe in de keukenmachine. Voeg daarna 200 gram havermout, het vanille-extract en de cacao toe. Rasp de sinaasappelschil erbij en maal vervolgens alles fijn. Roer het mengsel vervolgens door de andere 200 gram havermout. Giet het vervolgens in een luchtdicht afsluitbare bak.
  2. Doe per portie 65 gram van het mengsel met 200 ml amandelmelk in een pan en warm de pap in ongeveer 3 minuten op matig vuur. Roer regelmatig en verdun de pap eventueel met een scheutje amandelmelk.
  3. Schep het mengsel over in een bakje en voeg jouw favoriete toppings toe. Wij hebben gekozen voor banaan, cacaonibs en kokos!

Geniet er lekker van!

Delen: