Bijenpollen

Waardering:
100 % of 100
geen

Ontzettend gezond zijn deze bijenpollen. Van alle producten die de natuur ons geeft, is dit zelfs een van de meest complete voedingsbronnen. Deze stuifmeelbolletjes zijn kunstig gemaakt door bijen en bestaan uit stuifmeel en nectar. 

Bijenkorrels zijn enorm rijk aan proteïnen, vitamines en mineralen. Eet er een of twee theelepels van per dag. Dit kan puur. Of doe deze superfood door je kwark, gezonde smoothie of groenten. 

Op voorraad Op werkdagen voor 15.00 uur besteld = overmorgen in huis!
Hoe werken de spaarpunten? klik hier voor uitleg.
Gegroepeerde productitems
Inhoud Duurzame verpakking Spaarpunten prijs
€ 23,96/kg
5 punten
€ 5,99
€ 23,58/kg
11 punten
€ 11,79
€ 22,99/kg
22 punten
€ 22,99
€ 22,50/kg
44 punten
€ 44,99
€ 21,66/kg
64 punten
€ 64,99
Zakelijk grotere aantallen nodig? Neem contact op!
Op verlanglijst
Dit is onze belofte

Nutamo krijgt een 9.3/10 ( 2522 beoordelingen ) bij

Meer informatie

Voedingswaarde per 100 gram

Energie (KJ) 1607
Energie (kcal) 381
Totaal vet 6,1 g
Waarvan verzadigde vetzuren 2,3 g
Koolhydraten 62,1 g
Waarvan suikers 45,1 g
Eiwitten 15,2 g
Zout 0,010 g

Allergenen

Cacao Nee
Eieren Nee
Glutamaat (E620 t/m E625) Nee
Glutenbevattende granen Ja
Kippenvlees Nee
Koriander Nee
Lupine Nee
Mais Nee
Melk Nee
Mosterd Nee
Noten Ja
Peulvruchten Nee
Pinda Ja
Rogge Nee
Rundvlees Nee
Schaaldieren Nee
Selderij Nee
Sesamzaad Ja
Soja Ja
Varkensvlees Nee
Vis Nee
Weekdieren Nee
Wortel Nee
Zwaveldioxide en sulfieten Nee

Overige gegevens

Biologisch Geen biologische afkomst
Land van herkomst Spanje
Ingrediënten

Bijenpollen 

Kan sporen bevatten van: Glutenbevattende granen, Noten, Pinda's, Sesamzaad en Soja

Details

Bijenpollen

Het zijn stuifmeelbolletjes die bijenpollen genoemd worden. Waar komen ze vandaan? Daarvoor kunnen we terug in de eeuwigheid toen er wind en water was en er bijtjes en bloemetjes kwamen. Zo “oud” zijn bijenpollen! Ze zijn het zuivere product van bijen. Het zijn bloemen, planten en bomen die door hun bloemen, stuifmeel produceren. Het is de symbiose tussen deze bloemen, wind, water en dieren die voor de verspreiding van het stuifmeel zorgen.

Het bekendste in die dans zijn de bijen. Zij zorgen niet alleen voor het transport maar gebruiken het stuifmeel ook om in leven te blijven. Samen met het verzamelde nectar uit de bloemen komt het naar hun nest. Het is de imker die deze samensmelting van nectar en stuifmeel, de bijenpollen kan oogsten.

Voedingsstoffen 

Dat ze heden ten dage onder superfoods vallen is niet zo verwonderlijk. Was het eeuwenlang een product dat als vanzelfsprekend werd geconsumeerd, het is de wetenschap die door onderzoek er achter kwam welk hoogwaardig product de bijenpol is. Bijenpollen, stuifmeelpollen of stuifmeelkorrels doen veel voor je gezondheid. Zo krijg je er veel energie van en verbeteren ze de groei en het herstel van je lichaam.

Daar waar pollen in hun grote hoedanigheid voor hooikoorts zorgen kunnen bijenpollen (uit een potje) helpen tegen hooikoorts! Bij darmproblemen zijn bijenpollen een welkome rustgevende factor. Ze kunnen zorgen dat hardnekkige verstopping opgeheven worden en ze hebben een helende werking bij diarree en geïnfecteerde darmen. In bijenpollen zit het stofje phenylalaline. Dat werkt in het lichaam twee kanten op.Bij mensen met overgewicht werkt het eetlust remmend waardoor snel een vol gevoel ontstaat. Bij mensen die aan moeten komen werkt het eetlust opwekkend. Alleen ons lichaam is in staat om dit tweeluik uit te voeren. Hoe mooi is dat! Bijenpollen hebben in het algemeen een reinigende werking. Het is een aanrader om tweemaal per jaar een bijenpollenkuur te ondergaan. Aan het eind van de winter waardoor voorjaarsmoeheid een positieve boost ondergaat en aan het begin van de winter een verhoging van de weerstand resultaat geeft. Vitamines en mineralen zijn te kust en te keur te vinden in bijenpollen. Een hoog percentage mineralen is op de pol geschreven. Onder andere calcium en fosfor, die samen meewerken aan sterke botten, nagels en tanden. Magnesium voor soepele spieren. Kalium samen met chloride en natrium bewaken de vochtbalans en bloeddruk. En zo zijn er nog een aantal mineralen die een goede balans van uw lichaam bewerkstelligen. Vitamines zijn in al zijn varianten in zeer grote hoeveelheden aanwezig.

Topsporters zouden met de inname van bijenpollen zeker gediend zijn. Het verhaal gaat dat spierkracht met tientalen procenten tegelijk is toegenomen bij het dagelijks gebruik van bijenpollen. Maar voor ieder mens geldt, bij de juiste inname, naast het overige gezonde eten, zijn bijenpollen een prima aanvulling. Voor mensen die weinig tot geen vlees eten is de bijenpol een geliefde aanvulling op hun dagelijkse eetwijze. Ook al wordt dit superfood hemelhoog geprezen, en zijn ze inderdaad gezond, de tegenhanger is dat een flink aantal mensen helemaal niet gebaat zijn bij het consumeren van bijenpollen. Zij zijn allergisch voor de pol en en willen er terecht niets mee te maken hebben. Voor hen is de pol niet supergood maar supertaboe! Van bijenpollen is bekend, en waarschijnlijk geldt dat voor veel allergische reacties op voedingsmiddelen, dat als begonnen wordt met een minimale inname van een product, er een mogelijke negatieve reactie uitblijft. In dit kader is het advies van een deskundige van doorslaggevend belang.

Assortiment

Los kunt u bijenpollen bij ons bestellen vanaf 250 gram tot grote hoeveelheden.

In een glazen pot van het merk De Traay is de biologische stuifmeel korrel beschikbaar van 450 gram en 230 gram.

Reviews

Jouw waardering

Uw waardering